Twinkle | Digital Commerce

Reorganisatie bij Fietsenwinkel.nl

2020-04-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Financiële zorgen hebben moederbedrijf International Bike Group (IBG) van Fietsenwinkel.nl doen besluiten tot een reorganisatie van het bedrijf.

IBG is al enkele jaren verlieslatend en was naarstig op zoek naar een nieuwe investeerder. Die vond het bedrijf niet. Gevolg: een opsplitsing van de onderneming en ‘een ingrijpende reorganisatie’ bij Fietsenwinkel.nl. De eerste stap is al gezet. Het opsplitsen van het bedrijf in drie onderdelen: Hellorider, Brinckers en Victesse en Fietsenwinkel.nl.

Voor Fietsenwinkel.nl, nummer 27 van de Twinkle100, heeft dit grote gevolgen. Volgens IBG zal een ‘significant deel’ van de werknemers hun baan verliezen. Daarnaast worden het hoofdkantoor, magazijn en centraal distributiecentrum per 1 juni gesloten. Ook zullen winkels in Assen, Apeldoorn, Venlo en Leeuwarden hun deuren sluiten. Net als de winkels in België.

'Geen andere optie'

Ceo Jop Pollmann van IBG Group: ‘Het bedrijf heeft alle scenario’s onderzocht en met meerdere geldschieters gesproken. Helaas heeft dat niet geleid tot het gewenste resultaat en is er geen andere optie dan de huidige, pijnlijk maatregelen. We realiseren ons dat dit voor veel van onze mensen als een schok komt en dat er voor hen een onzekere tijd aanbreekt; dat is gezien de inzet die iedereen heeft getoond zeer betreurenswaardig.’