Twinkle | Digital Commerce

Youwe bundelt krachten met MediaCT

2020-03-03
1000562
  • 1:23

Een grote samenvoeging op gebied van e-commerce dienstverleners: digital agency Youwe bundelt de krachten met branchegenoot MediaCT. Door het samengaan ontstaat er een sterke speler op zowel b2b als b2c vlak.

Het team van MediaCT in Groningen zal gedurende het jaar langzaam worden geïntegreerd in Youwe. De bestaande directieleden van MediaCT blijven als mede eigenaren bij Youwe. Door het samengaan bestaat het team van Youwe straks uit 210 experts.

MediaCT geldt als grote speler in de b2c markt, met klanten als Jac Hensen, Zonnebrillen.com en Body & Fit. Ook Youwe heeft veel bekende klanten die rechtstreeks aan de consument verkopen. Daarnaast heeft de digital agency ook een aantal b2b bedrijven in het portfolio. Eén van de redenen van het samengaan is het steeds meer verdwijnen van de scheidslijn tussen b2b en b2c, stellen de bedrijven. ‘Grote spelers als Adobe en Marketo bieden steeds meer hybride oplossingen aan en samen kunnen Youwe en MediaCT deze dynamisch marktontwikkeling optimaal opvolgen’, zo klinkt het.

'Sterke b2c expertise'

‘De traditionele business maakt een rasante shift richting digitalisering door, waarbij snelheid en intelligentie essentiële ingrediënten vormen’, stelt ceo Rob Wiek van Youwe. ‘Binnen Youwe blijven wij innoveren zodat we vooruit kunnen lopen voor onze klanten, met de aanwinst van MediaCT halen we een sterke b2c expertise in huis.’ Tjitte Folkertsma, mede eigenaar van MediaCT vult aan: ‘Samen kunnen we investeren in het aantrekken en opleiden van ontwikkelaars, ruimte vrijmaken voor innovatie en het verder verbreden van het productaanbod. Het geeft ons de mogelijkheid om ons team een ambitieuze omgeving te bieden voor hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.’

Eind vorig jaar nam Youwe al het Britse MarTech bedrijf SuccessFlow over.