Twinkle | Digital Commerce

McDonald's gaat nu ook in Nederland samenwerken met Thuisbezorgd.nl

2019-12-20
1000562
  • 0:53

Thuisbezorgd gaat binnenkort ook bestellingen van McDonald's in Nederland bezorgen. De twee werken daarvoor al een poosje samen in België, maar nu is dus ook Nederland aan de beurt.

Aankomende week begint een proef in Maastricht. Dit zal later gefaseerd worden uitgebreid naar meer steden. McDonald's wil met de samenwerking zijn bezorgservice McDelivery flink uitbreiden. Die service is op dit moment beschikbaar in 17 steden bij 48 restaurants. McDelivery wordt volgens de fastfoodketen steeds vaker gebruikt. Volgens het Algemeen Dagblad zal de omzet van McDelivery dit jaar verdrievoudigen.

Tot nu werkte McDonald's in Nederland exclusief samen met Uber Eats. Die samenwerking zal overeind blijven, maar daar komt Thuisbezorgd.nl nu dus bij.

Tegelijkertijd laat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl, weten dit jaar een omzetstijging van maar liefst 77 procent te verwachten. Dat is voornamelijk gebaseerd op de Duitse markt, waar naar verwachting anderhalf keer meer omzet wordt geboekt. Takeaway.com nam vorig jaar de Duitse activiteiten van Delivery Hero over.