Twinkle | Digital Commerce

TheFork koopt Bookatable en breidt uit naar vijf nieuwe landen

2019-12-03
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

TheFork gaat samenwerken met de Michelin Gids. TripAdvisor, het moederbedrijf van de restaurantboekingssite lanceert samen met de restaurantgids een internationale strategische partnership op het gebied van content en licenties. Daarbij hoort de overname van Michelins boekingssite Bookatable door TheFork.

'Expertise gecombineerd met kracht'

De reden voor de samenwerking? Om ‘de expertise op het gebied van gastronomische selectie van de Michelin Gids te combineren met de kracht van TripAdvisors grote achterban en de geavanceerde reserveerservice van TheFork’, zo is in het persbericht te lezen.

Met de overname van Bookatable breidt TheFork (die we tot begin dit jaar in Nederland onder de naam Iens kenden) uit naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Finland en Noorwegen. De 14.000 via Booktable te boeken restaurants komen bij de 67.000 restaurants die al te reserveren zijn via TheFork. Hierdoor ontstaat het grootste online boekingsplatform voor restaurants, aldus TheFork zelf. TheFork-restaurants zullen op hun beurt ook te reserveren zijn op de digitale platforms van de Michelingids.

De voorwaarden voor de overname van Bookatable zijn niet bekendgemaakt.