Twinkle | Digital Commerce

Op chic met Spinning Closet

2019-12-16
1000562
  • [interview]
  • 1:30

Honderden euro’s neerleggen voor een kledingstuk dat je maar één keer draagt: slecht voor je portemonnee, je kastruimte en de planeet. Aldus de oprichters van Spinning Closet, Ceyla Ruypers en Lilia Planjyan.

Vrouwen die toch over een variatie aan exclusieve designerstukken willen beschikken, kunnen deze sinds de zomer huren. Spinning Closet biedt naast chique kleding voor speciale gelegenheden als gala’s, bruiloften en cocktailparty’s, ook outfits voor zakelijke events. Online zijn alle stukken te zien en te kiezen. Het bedrijf is opgezet naar analogie van het Amerikaanse Rent the Runway.

Experimenteren

Oprichtster Ceyla Ruypers: ‘Je kunt experimenteren met verschillende merken, kleuren en materialen, want je stuurt het item daarna toch weer terug. Voor circa 100 euro heb je het vier tot acht dagen tot je beschikking.’ De gehele collectie hangt op kantoor – tevens showroom – in Amsterdam. Bezorging en retournering is in handen van PostNL.

Stijladvies op afstand

Om te zorgen dat klanten de juiste maat kiezen zet Spinning Closet klantreviews en foto’s onder de items op de website. Ruypers: ‘Zo kan de volgende klant lezen en zien wat de exacte pasvorm van het kledingstuk is.’ Stijladvies op afstand is ook mogelijk: ‘Als een klant maat en lengte doorgeeft kunnen we telefonisch of via WhatsApp suggesties doen.’ De start-up organiseert tevens fysieke stylingsessies met tips & tricks.

Grootste uitdaging

‘Uit Google en social media analytics blijkt dat vooral vrouwen tussen 25 en 45 belangstelling hebben voor Spinning Closet’, weet Ruypers. Daar focust ze dan ook via Instagram en Facebook op. De grootste uitdaging is de zichtbaarheid vergroten. ‘Het concept van kleding huren voor vrouwen is vrij nieuw. Eerste associatie met kledinghuur is voor carnavalskleding of smokings voor mannen …’

In december heeft de webshop een pop-up store in de Bijenkorf Amsterdam en Rotterdam. Ruypers wil volgend jaar een abonnementsmodel introduceren.