Twinkle | Digital Commerce

Google toont pakketstatus in zoekresultaten

2019-12-06
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Google heeft iets nieuws gelanceerd voor Google Search: Google Package Tracking. Daarmee kunnen consumenten via track & trace rechtstreeks hun pakket opsporen.

Wie zijn pakket wil zoeken in Google, hoeft alleen de naam van de bezorgdienst plus ‘package tracking’ in Google in te typen. Bijvoorbeeld ‘PostNL package tracking’. Volgens Google gaat het hier om een early adapter programma, die beschikbaar is voor alle landen met Google Search. Het eerdergenoemde voorbeeld werkt dan ook nog niet.

Handig of niet?

Maar zodra het breed wordt uitgerold hoeven consumenten alleen hun track & trace code in te voeren. Vervolgens krijgen ze te zien waar het pakket is en wanneer het wordt bezorgd. Dat werkt op een gelijkwaardige manier als in bestaande applicaties van bijvoorbeeld PostNL en DHL. Het is dus de vraag wat consumenten hier nou precies mee opschieten. Naast het tonen van leverinformatie, wordt je ook meteen doorverwezen naar de website van de desbetreffende bezorgdienst en de klantenservice.

In een artikel laat Google weten welke bedrijven in aanmerking komen voor Google Package Tracking en geeft het bedrijf informatie over de API.