Twinkle | Digital Commerce

Amazon zet nieuwe stap in zorgmarkt met rebranding online apotheek

2019-11-18
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

Amazon heeft de naam van zijn online apotheek 'PillPack, an Amazon company' veranderd in 'PillPack by Amazon Pharmacy'.

De e-commerce gigant kocht het bedrijf in 2018 voor 763 miljoen dollar. Pillpack heeft in alle Amerikaanse staten een apotheeklicentie en bezorgt klanten hun medicijnen. De pakketjes hebben onder meer datum en tijdstip waarop de pillen moeten worden ingenomen, dat maakt het makkelijker voor mensen om hun dagelijkse medicijnen in te nemen.

Niet alleen het logo verandert, ook de naam van de fulfilment centra wordt aangepast. Vooralsnog zal er qua service geen veranderingen zijn en PillPack zal zijn eigen naam blijven gebruiken. Klanten zullen wel de verwijzing naar Amazon Pharmacy op onder meer labels en verpakkingen zien, meldt The News Skill

Meer stappen zetten

De rebranding van de naam (en het benoemen van de Pillpack-ceo tot vice president bij Amazon) kan erop duiden dat de e-commerce gigant plannen heeft om in de zorgmarkt meer te gaan doen dan alleen medicijnbezorging. Zo kocht het onlangs een start-up genaamd Health Navigator, die technologie en diensten voor digitale zorgbedrijven verzorgt. De start-up maakt deel uit van Amazon Care, de gezondheidsdienst voor Amazon-medewerkers.

Apotheekmarktplaats

Een apotheek-expert zegt tegen CNBC dat Amazon Pharmacy wellicht een apotheekmarktplaats zou kunnen worden.