Twinkle | Digital Commerce

Dadawood: hout op de vloer

2020-05-26
1000562
  • [interview]
  • 1:26

Met een interactieve designtool online zelf een passende houten vloer voor jouw woonstijl ontwerpen. Dat belooft de nieuwe webshop Dadawood.

‘Het aanschaffen van een houten vloer is meestal een flinke opgave. Er zijn nogal wat opties in houtsoorten, patronen, diktes et cetera. Consumenten ervaren het als een tijdrovende bezigheid’, weet medeoprichter en manager Christina Smits, die de liefde voor hout van haar vader meekreeg. Dadawood is een nieuwe onderneming met een houtbewerkingsfabriek in Nederland.

Bezoekers van Dadawood.nl kunnen via de online ‘design studio’ in een paar klikken allerlei vloercombinaties van patronen en houtselecties in zes verschillende woonstijlen in hoge resolutie op hun scherm toveren. Zo kunnen ze zich laten inspireren en zelf hun vloer ontwerpen. ‘Een radicaal andere aanpak binnen de doorgaans saaie en kleurloze parketwereld’, vindt Smits. ‘Het is een belevenis waarbij je alleen nog hoeft te bepalen welk legpatroon en welke kleur jou het meest aanspreekt.’ Transparantie is daarbij ook van belang: ‘We laten steeds zien wat andere keuzes betekenen voor de prijs.’

Dadawood werkt niet met voorraden en heeft geen magazijn; de vloeren worden pas ná bestelling gemaakt. ‘Efficiënter, voordeliger, en beter voor het milieu. Het hout is afkomstig uit bossen die verantwoord beheerd worden’, aldus de site. De standaard levertijd is zes weken. Het bedrijf werkt met een transportpartner die de vloeren bij de klant aflevert – de bezorgafspraak is online aan te passen. De webshop biedt bij aankoop van een vloer toegang tot een ‘leggersplatform’ met beoordelingen, waarop klanten vakkundige vloerenleggers bij hen in de buurt kunnen vinden. Wie de vloerdelen alsnog eerst in het echt wil zien en voelen, kan op afspraak terecht in de (tijdelijke) showroom in Amsterdam, of een paar stalen bestellen. ‘Volgend jaar openen we een Experience Center in Diemen’, besluit Smits.