Twinkle | Digital Commerce

Amazon begin 2020 van start met volwaardige Nederlandse webshop

2020-01-15
1000562
  • 1:44

Al jaren zijn Nederlandse consumenten voor de meeste aankopen bij Amazon aangewezen op de Duitse webwinkel. In de Nederlandse webshop werden voornamelijk boeken verkocht. Volgend jaar gaat dat veranderen.

Dan wordt de Nederlandse webshop van Amazon: Amazon.nl, een volledige webshop. Blijkt uit een interne mededeling op Linkedin aan Nederlandse Amazon sellers, schrijft Emerce. In de mail wordt de verkopers gevraagd om hun Vendor Central Account klaar te stomen voor de Nederlandse shop: ‘We will launch Amazon.nl in the beginning of next year.’

Volgens het bericht krijgen sellers de beschikking over dezelfde condities als bij Amazon.de. Amazon lijkt vanuit dc’s in Duitsland te gaan bezorgen. Over een eventuele Nederlandse vestiging wordt niet gesproken. Sellers kunnen hun account per 1 november activeren.

Wanneer de Nederlandse webshop precies wordt uitgebreid is niet bekend. Volgens het bericht is dit begin komend jaar. Een lancering in Q1 ligt dan ook voor de hand. Ook is het nog onduidelijk of het daarna voor Nederlandse consumenten nog mogelijk is om via de Duitse webshop te kopen.

Invulling

Welke categorieën er worden toegevoegd en uit hoeveel producten het assortiment zal bestaan is niet bekend. Volgens een eerder bericht zou Amazon met zo’n twintig productcategorieën naar Amazon.nl en Amazon.be komen. Over de verdere inhoud van de volledige webshop worden verder geen uitspraken gedaan. En ook een officiële mededeling van Amazon ontbreekt nog.

Met een geschatte omzet in Nederland van 350 miljoen euro in 2018 bezet Amazon al de zesde positie in de Twinkle100. Zodra het bedrijf zich komend jaar volledig op de Nederlandse markt gaat storten, kan Amazon een geduchte concurrent worden voor de top. Duidelijk is dat een serieuze komst van Amazon naar Nederland de markt flink zal opschudden, zo voorspelde Vergelijk.nl-oprichter Ben Kerkhof eerder ‘een aardverschuiving’.

Twinkle Marketplaces Event
Toevalligerwijs start vandaag het eerste Twinkle Marketplaces Event in hotel Van der Valk in Utrecht. Marketplaces zijn hot. Het afgelopen jaar sloten meerdere retailers zich aan bij een marketplace. Of ze begonnen er zelf één. Wat komt er allemaal bij kijken om op een marktplaats te verkopen? Wat zijn de tips and tricks, en wat kun je verwachten?