Twinkle | Digital Commerce

Amazon test gebundelde levering voor Prime-leden

2019-11-14
1000562
  • 1:02

Prime-leden van Amazon in Duitsland krijgen de mogelijkheid om alle bestellingen van een gehele week, in één keer te laten bezorgen.

Wie veel bij de Amerikaanse webreus bestelt, hoeft daarmee niet meer regelmatig op een pakketje te wachten. Maar door een zogeheten ‘Amazon Day’ in te stellen, kan men ervoor kiezen om de bestellingen van die week in gebundeld te laten bezorgen.

Volgens Amazon heeft dat verschillende voordelen. Zo kunnen bijvoorbeeld meerdere bestellingen in één pakket worden verzonden, wat verpakkingsmateriaal scheelt. Ook is de kans groter dat een klant aanwezig is, omdat hij zelf aangeeft wanneer hij de gebundelde pakketten wilt ontvangen. Ten slotte scheelt dit natuurlijk ook veel in vervoersbewegingen. Volgens WirtschaftsWoche bevestigt Amazon dat het aan het testen is in Duitsland met ‘verschillende programma’s waarmee Prime-leden de levertijd kunnen bepalen.’

In Amerika al langer beschikbaar

De ‘Amazon Day’ is niet nieuw. In Amerika introduceerde het bedrijf dit enkele maanden geleden al, ook om klanten te optie te geven om alles in één keer te ontvangen en om vervoerbewegingen te verminderen. Daar worden bestellingen opgeslagen tot twee dagen voor de leverdatum.

Het is niet duidelijk of Amazon de nieuwe bezorgopties naar nog meer landen wil uitbreiden.