Twinkle | Digital Commerce

Discountplatform Afound opent toch winkel in Nederland

2019-11-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Afound, een discountplatform van H&M, opent begin volgend jaar een winkel in Nederland. De formule begon eind oktober in Nederland met een online marktplaats.

In eerste instantie leek het erop dat het daarbij zou blijven, maar Afound kiest er toch voor om ook fysiek in Nederland actief te zijn. Eind februari opent het bedrijf daarom een ‘one-stop shop’ in winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht. ‘Met het openen van deze eerste fysieke winkel zijn we nog meer zichtbaar in de Nederlandse markt’, luidt de verklaring in het persbericht.

Langetermijnstrategie

Inclusief de nieuwe winkel in Nederland heeft Afound er in totaal acht, waarvan zeven in thuisland Zweden. Het is niet bekend of er in de toekomst meer winkels bij komen. In het outletconcept kunnen klanten terecht voor afgeprijsde kleding van meer dan honderd merken. Bij de aankondiging van het online platform liet het bedrijf weten: ‘Het vestigen in Nederland maakt deel uit van een langetermijnstrategie met de ambitie om Afound verder op te schalen in Europa.’