Twinkle | Digital Commerce

Afound sluit morgen definitief zijn deuren

2024-09-23
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Fashion outlet Afound stopt op 24 september. Volgens een bericht op de site hoeven klanten zich geen zorgen te maken over de afhandeling van bestellingen, terugbetalingen en retouren.

Afound bood sinds 2018 mode, beauty en interieuraccessoires aan tegen hoge kortingen. Het bedrijf startte hiermee in Zweden en kwam een jaar later naar ons land.

Noodzakelijk besluit

H&M Group, waar Afound onderdeel van is, beoordeelt voortdurend initiatieven, projecten en merkplannen in het algemeen en past prioriteiten aan om economische levensvatbaarheid en veerkracht op de lange termijn veilig te stellen. Bij het evalueren van de huidige positie van Afound zag de groep niet genoeg vraag, deels omdat merken er steeds vaker voor kiezen om hun eigen verkoopkanalen te gebruiken om hun klantrelaties verder te versterken. ‘Dit heeft geleid tot het moeilijke maar noodzakelijke besluit om Afound te beëindigen’, was vorige maand al in een statement te lezen. Toen was nog niet bekend wanneer de stekker er definitief uitgetrokken zou worden.