Twinkle | Digital Commerce

Uber zet meer in op financiële diensten

2019-10-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:22

Taxidienst Uber heeft maandag aangekondigd een nieuwe reeks financiële diensten onder de naam Uber Money te gaan lanceren. De taxidienst zegt hiermee zijn chauffeurs te willen helpen met hun financiën en is daarmee een speler in de financiële sector aan het worden.

Het techbedrijf zal in de komende weken bijvoorbeeld Uber Wallet uitrollen. In de chauffeurs-app krijgen chauffeurs toegang tot die digitale portemonnee waarmee ze hun inkomsten en uitgaven kunnen inzien en het geld ontvangen, beheren en naar andere rekeningen overboeken. Deze nieuwe mobiele bankrekening moet ervoor zorgen dat de Uber-chauffeurs direct hun geld ontvangen na een rit. Op termijn zal Uber Wallet ook beschikbaar zijn in de Uber Eats-app.

Straks ook in andere landen

In eerste instantie kunnen alleen Amerikaanse chauffeurs hier gebruik van maken, maar het is de bedoeling dat de digitale portemonnee naar andere landen worden gebracht.

Uber Money heeft naast deze nieuwe dienst ook Ubers andere financiële producten onder zijn hoede zoals de creditcard en betaalpas, Uber Pay en Uber Cash. Met de nieuwe diensten wil Uber het aantal betalingen in contant terugbrengen. Op dit moment wordt wereldwijd 40 procent van de Uber-ritjes contant afgerekend. Meer eigen financiële diensten betekenen voor de taxidienst minder tussenpersonen en nieuwe manieren om omzet te maken.

Misschien ook voor consumenten

Tegen de Amerikaanse zender NCBC gaf Uber Money-baas Peter Hazlehurst aan dat de kans bestaat dat Uber op termijn in de markt van bankrekeningen voor consumenten stapt.