Twinkle | Digital Commerce

Lidl zet vaart achter betaaldienst

2019-10-14
1000562
  • 1:01

Enkele maanden geleden kondigde Lidl aan een eigen betaaldienst te willen starten: Lidl Pay. In eerste instantie zou die dienst langzaam worden uitgerold, te beginnen in Spanje. Maar nu blijkt de super toch wat meer vaart achter Lidl Pay te zetten.

De discounter heeft de betaaldienst namelijk in al zijn filialen in Spanje gelanceerd, meldt LebensmittelZeitung. Ook zou het bedrijf voorbereidingen aan het treffen zijn om de dienst in Denemarken en Oostenrijk te lanceren. Ook Duitsland zou op het wensenlijstje staan.

In Spanje is de test die Lidl met Lidl Pay onlangs startte dus een succes, vandaar dat de dienst breed wordt uitgerold. Volgens head of digital van Lidl Spanje Tony Alarcón zijn er sinds de introductie al 70.000 transacties mee gedaan. Hij stelt dan ook dat de dienst vaak wordt gebruikt.

Of de dienst ook naar Nederland komt, is niet bekend. Dat zou in theorie wel kunnen, aangezien betaaldienst Lidl Pay wordt geïntegreerd in spaarapplicatie Lidl Plus. Deze app werd vorige week in Nederland gelanceerd en werkt met QR-codes die klanten kunnen scannen bij de kassa.


Gerelateerde artikelen: