Twinkle | Digital Commerce

Otto Group sluit verkoop About You uit

2019-10-14
1000562
  • [nieuws]
  • 1:42

Otto Group heeft geen plannen om About You te verkopen aan Zalando, ondanks geruchten dat Zalando geïnteresseerd is. Dat zegt Otto-ceo Alexander Birken in een interview met Handelsblatt.

Alexander Birken geeft in het artikel aan dat Otto Group zijn schulden wil verminderen. Het bedrijf heeft een schuldenlast van netto 2,7 miljard euro, in het boekjaar 2018/2019 groeide de schuld met 9 procent. De ceo zegt dat momenteel gekeken wordt naar hoe het bedrijf er op termijn moet gaan uitzien. Dit kan verkoop van minder goed lopende onderdelen van Otto Group betekenen. Hij wil echter niet zeggen welke onderdelen.

Birken geeft in het interview aan dat Otto Group wel meer investeert in merken die het goed doen zoals Otto, BonPrix en About You. In de eerste helft van dit jaar groeide de omzet van Otto Group met 4,7 procent. Voor het hele jaar streeft het bedrijf naar een groei van 3,5 procent.

Geen plannen voor meer About You-aandelen

Over de geruchten dat Zalando interesse heeft in About You, concludeert de ceo dat dit inhoudt dat About You het dus goed doet. Maar Otto Group heeft geen plannen om meer About You-aandelen op de markt te brengen.

Het feit dat Otto Group te klein is om te concurreren met platformgigant Amazon, is de reden dat het bedrijf het in samenwerkingen zoekt. Otto.de wordt getransformeerd naar een ‘eerlijke markt die openstaat voor derden.’ Aan het eind van het jaar moet de webshop klaar zijn om een groot platform te worden. De ceo vertelt dat er in Duitsland verkopers en merken zijn die zitten te wachten op een ander platform dan die van Amazon.

'Grote transformatie'

Op de vraag of Otto niet te laat is met de ontwikkeling naar een marktplaats, zegt Birken dat hoewel het hem niet snel genoeg kan gaan, het niet makkelijk is om een systeem met zeven miljoen actieve klanten aan te passen. ‘De transformatie van catalogus naar online retailer duurde 20 jaar, de transformatie naar het platform is veel groter.’

Otto Group wil tegen 2022 een totale omzet van 17 miljard euro hebben. Hier is een groeipercentage van 4-5 procent per jaar voor nodig.