Twinkle | Digital Commerce

Delivery Hero verdubbelt omzet in derde kwartaal

2019-10-31
1000667
  • [nieuws]
  • 0:58

Maaltijdbezorger Delivery Hero heeft wereldwijd in het afgelopen kwartaal ruim 390 miljoen euro omzet behaald. Een groei van maar liefst 117 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Dat komt vooral omdat het bedrijf in die drie maanden het aantal bestellingen bijna wist te verdubbelen, van 94,5 miljoen naar 181,3 miljoen. Mede daardoor past het bedrijf zijn verwachtingen voor dit jaar iets naar boven aan. Het verwacht een jaaromzet tussen de 1,44 en 1,48 miljard euro. Eerst was dit tussen de 1,3 naar 1,4 miljard euro. Volgens Delivery Hero komt de groei vooral doordat het meer investeert in het bereiken van meer klanten.

Investeren

Ceo Niklas Östberg laat weten de komende tijd te blijven investeren in ‘markten met de grootste kansen op de lange termijn'. In de MENA-regio (Midden-Oosten, Noord-Afrika) investeert het bedrijf dit kwartaal in dark stores.

Volgens het bedrijf komt het aangepaste brutoresultaat in al zijn markten dit jaar neer op een bedrag tussen de 370 miljoen en 420 miljoen euro. Wat daar uiteindelijk onder de streep van overblijft, laat het bedrijf in het midden.