Twinkle | Digital Commerce

Bringly bezorgt Marktplaats-aankopen dezelfde dag

2019-10-24
1000562
  • 1:03

Start-up Bringly gaat in Amsterdam Marktplaats-aankopen dezelfde dag nog ophalen en bezorgen. Fietskoeriers halen de bestellingen in de middag op en bezorgen deze ’s avonds.

Ophalen gebeurt tussen twee en vijf uur ’s middags. De pakketjes worden tussen zes uur en tien uur ’s avonds bezorgd. In eerste instantie start Bringly met een pilot, die is bedoeld voor zowel consumenten als lokale winkeliers. Voor grote items geldt de dienst niet. Alleen pakketten die in de bakfiets mee kunnen, komen in aanmerking.

Bringly koppelt winkeliers en consumenten aan fietskoeriers die toch al onderweg zijn. Dat is beter voor het milieu. Het vervoeren van tweedehands producten past binnen die visie, stelt oprichter. Rajiv Laigsingh. ‘Tweedehandshandel is een belangrijk onderdeel van de circulaire economie vanwege de langere productcycli, minder afval en minder CO2-uitstoot. Toch blijven consumenten vaak nieuwe producten kopen bij grote webwinkels vanwege het gemak, de zekerheid en snelle bezorging. Tijdens deze pilot heb je deze aspecten nu ook voor tweedehandshandel op marktplaatsen, zonder dat je de deur uit hoeft.’

De dienst is alleen beschikbaar via de site van Bringly, de mobiele applicatie is geen onderdeel van de pilot. Het is de bedoeling dat de koper en verkoper zelf afstemmen wanneer het pakket wordt afgeleverd.