Twinkle | Digital Commerce

Fietsenwinkel.nl verkoopt geen Gazelle meer

2019-09-09
1000562
  • [nieuws]
  • 1:19

International Bike Groep (IBG), het moederbedrijf van webshop Fietsenwinkel.nl, heeft besloten geen fietsen van het merk Gazelle meer te verkopen.

De fietsenverkoper zou het niet eens zijn met de leveringsvoorwaarden van het fietsenmerk. Volgens topman Davy Louwers zorgen de voorwaarden van Gazelle voor meer kosten en risico’s bij de dealers. Daarnaast zou het de onafhankelijkheid van het bedrijf schaden.

Ook zou er onenigheid zijn over de winkelvloeroppervlakte die gereserveerd is voor Gazelle-fietsen. De samenwerking met Gazelle wordt volgend jaar beëindigd. IBG staat in de toekomst nog wel open voor Gazelle. Louwers: 'Gazelle is een merk met een rijke historie dat onder de juiste voorwaarden goed op ons platform zou passen. Daarom houden we voor de toekomst de deur voor Gazelle open, maar alleen als het bedrijf openstaat voor een duurzaam samenwerkingsverband waarin het belang van de gezamenlijke klant voorop staat.'

Klanten die een fiets van het merk hebben aangeschaft of dat dit jaar nog willen doen, krijgen nog steeds de service als reparatie, onderhoud en garantie

Volgens IBG zat het einde van de samenwerking al wat langer aan te komen. Daarom sloot het bedrijf contracten met merken als Stromer, BMC en Butchers & Bicycles. Ook breidt het de samenwerking uit met Cortina en Cube. Tot slot laat het bedrijf weten in gesprek te zijn met leveranciers van A-merk e-bikes.

Accell

Gazelle is het volgende merk in korte tijd dat in de clinch ligt met IBG. Vorig jaar nog stopte Fietsenwinkel.nl met de verkoop van de merken Batavus en Sparta, van leverancier Accell. Een kort geding over marges en betalingsvoorwaarden tussen IBG en Accell werd vorig jaar door die eerste nog verloren.