Twinkle | Digital Commerce

Bol.com bezorgt nu ook op zaterdag binnen twee uur

2019-09-26
1000562
  • 1:27

Een jaar na de start van de proef met twee-uursleveringen in Amsterdam breidt bol.com deze dienst nu uit. Het is voor hoofdstedelingen ook mogelijk om hun pakketje op zaterdag binnen twee uur te laten bezorgen.

Daarmee is die dienst nu zes dagen per week beschikbaar. Klanten die op zaterdag tussen tien uur ’s ochtends en drie uur ’s middags een bestelling plaatsen, kunnen nu ook voor de bezorgoptie kiezen. De twee-uursdienst geldt voor alle postcodes binnen de ring A10, 't IJ en alle 1090-postcodes.

Aanleiding voor de uitbreiding is de lancering van de voetbalgame FIFA20. De Twinkle100-aanvoerder levert die game morgen in de hoofdstad vanaf zeven uur ’s ochtends aan fans. ‘Nog nooit is er zo vroeg in de ochtend bezorgd’, stelt het platform. Het bedrijf kiest er dus ook gelijk voor om de snelle leverdienst uit te breiden. Over de twee-uursleveringen liet algemeen directeur Huub Vermeulen eerder weten aan Twinkle: ‘We moeten ons als bol.com aanpassen aan het leven en het ritme van onze klanten. Dat betekent dat een deel van onze klanten in een situatie kan zijn waarbij een dergelijke snelle levering gewenst is.’

Bij succes uitbreiding naar meer steden

Voor de twee-uursleveringen werkt bol.com samen met PostNL. Bestellingen worden met een elektrische bakfiets bezorgd. Voor bevoorrading van die fietsen maakt het bedrijf gebruik van een lokaal magazijn in Duivendrecht, waar de achtduizend populairste producten van het platform liggen opgeslagen. Klanten betalen 7,50 euro voor de snelle dienst. Als consumenten lid zijn van voordeelbundel Select hoeven ze deze kosten niet te betalen. Zodra de pilot een succes blijkt, wordt de dienst uitgebreid naar meer steden in Nederland en België.