Twinkle | Digital Commerce

Made.com gaat voor Europees dc in Antwerpen

2019-08-30
1000562
  • 1:07

De Britse interieurspecialist Made.com heeft ervoor gekozen om Europese bestellingen vanuit Antwerpen te laten bezorgen. Het bedrijf had ook Nederland op het oog, maar kiest toch voor onze zuiderburen.

Dat schrijft De Tijd. Made.com laat zelf geen distributiecentrum bouwen, maar kiest ervoor om in zee te gaan met de Belgische logistieke speler Katoen Natie. Dit bedrijf verzorgt in Antwerpen opslagruimte voor webwinkels, zoals Veepee (voormalig Vente-Exclusive) en Zooplus. Dat doet het snelgroeiende bedrijf om niet steeds meer ruimte bij te bouwen of steeds te hoeven verhuizen, aldus Frédéric Beltoise, logistiek directeur van het Britse bedrijf.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat Made.com over het grootste e-commerce-dc van België beschikt, stelt Katoen Natie. Made.com begint met een oppervlakte van 36.000 vierkante meter, later wordt dit verdubbeld.

Brexit-proof

Nederland, Frankrijk en Duitsland waren ook een optie voor een Europees dc. Maar de gunstige centrale ligging gaf de doorslag. In thuisland Groot-Brittannië heeft Made.com al een magazijn. Vanuit België worden de overige markten in Europa voorzien. Beltoise: ‘Nu we naar Antwerpen zijn verhuisd, is ons bedrijf volledig Brexit-proof.’

Vorig jaar werd nog bekend dat Made.com naar meer landen ging uitbreiden. Zweden en Denemarken zijn onlangs aan het portfolio toegevoegd. Het bedrijf plant nog de lancering in Portugal en Spanje.