Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels klaar voor hitte; ventilatoren vliegen de deur uit

2019-06-24
1000562
  • [nieuws]
  • 1:32

Met de warme zomer van vorig jaar in gedachte zijn webwinkeliers dit jaar beter voorbereid op een warme periode. Zo zijn er meer ventilatoren ingekocht, en worden ze ook beter verkocht.

Dat blijkt uit een rondvraag van Nu.nl bij verschillende retailers. Door de aanhoudende warme periode vorig jaar waren bij veel webwinkels en fysieke retailers de airco’s en ventilatoren in mum van tijd uitverkocht. Daar is nu beter op geanticipeerd. Zo laat Coolblue weten zo’n 10 procent meer ventilatoren en airco’s te verkopen ten opzichte van vorig jaar. ‘Er is een ruime voorraad en we zijn klaar voor een eventuele piek in bestellingen.’ Volgens de webshop was vorige week donderdag de ‘drukste dag ooit’ wat betreft verkoop van de airconditioners en ventilatoren.

Ook bol.com stelt voorbereid te zijn op een run op ventilatoren. Mede door het aantal aangesloten verkopers dat ook ventilatoren aanbiedt. De Twinkle100-aanvoerder verkoopt tijdens deze periode zes keer zoveel ventilatoren als normaal.

Voorraad reserveren

Bij MediaMarkt is er nog geen piekmoment geweest in de verkoop van airconditioners en ventilatoren, meldt een woordvoerder. Het bedrijf stelt wel extra voorraad te hebben gereserveerd om een voorraadprobleem als vorig jaar voor te zijn. ‘Dat wat vorig jaar gebeurde, hadden retailers vooraf nooit kunnen zien aankomen.’

Overigens heeft het warme weer niet alleen positieve gevolgen voor webwinkeliers. Zo gaven verschillende, voornamelijk, kledingwebshops vorig jaar en dit jaar aan minder winst en omzet te verwachten door het warme weer. Ook MediaMarkt's moederbedrijf Ceconomy stelde eerder zijn winstverwachting bij door een dip in de verkopen door de hete zomer.

Zoektocht

En ook uit onderzoek van prijsvergelijker beslist.nl blijkt een piek in het aantal zoekresultaten in Google naar zoektermen als 'ventilator kopen' en 'airco kopen'. Vooral tussen twee uur en vier uur 's nachts, als mensen wakker liggen tijdens warme nachten, wordt er vaak naar gezocht.