Twinkle | Digital Commerce

Zalando verwacht minder winst door hete zomer

2018-09-18
1000562
  • [nieuws]
  • 0:60

De warme en aanhoudende zomer van 2018 betekent geen goed nieuws voor Zalando. De van oorsprong Duitse fashion e-tailer heeft zijn winst- en omzetverwachting voor het lopende jaar bijgesteld.

De aangepaste brutowinst (EBIT) voor dit jaar wordt nu geschat op 150 tot 190 miljoen euro. Eerder was dit 220 tot 270 miljoen.

Zwakkere vraag

Oorzaak van de daling is dus volgens Zalando de hoge temperaturen in met name de maanden augustus en september. Hierdoor is er een zwakkere vraag naar mode met hogere kortingen als gevolg. Ook de vertraagde overgang naar herfst- en wintercollecties doet de cijfers van de shop geen goed.

De omzet van de fashion e-tailer stijgt dit jaar naar verwachting nog steeds met 20 tot 25 procent. Zalando stelt nu dat de groei eerder bij de 20 procent uit zal komen, dan in het midden van de bandbreedte, wat eerder werd verwacht.

Home24

Zalando is niet de enige waarbij het warme weer effect heeft op de omzet. Duitse online meubelverkoper Home24 gaf eerder dit jaar al aan dat door het warme weer de omzetverwachting voor het tweede kwartaal naar beneden moest worden bijgesteld.