Twinkle | Digital Commerce

Luondo houdt het voor gezien

2019-06-20
1000504
  • 1:06

Luondo, aanbieder van webwinkelsoftware, heeft besloten zijn activiteiten te staken. Klanten wordt aangeraden over te stappen op CCV Shop.

Na de start in 2010 wist Luondo zich naar eigen zeggen te nestelen in ‘de top van Nederlandse webshopaanbieders’, met een focus op kleinere webwinkeliers. De markt ontwikkelde zich de laatste jaren echter in zo’n tempo dat, zo moet het bedrijf erkennen, Luondo niet langer bij kon blijven.

‘Serieus meedoen onmogelijk'

Op Luondo.nl is te lezen: ‘Zonder een groot team van meerdere programmeurs, vormgevers, marketeers en een flink supportteam is het onmogelijk om nog serieus mee te doen in de top van de webwinkelsoftware.’

In een persbericht wijst het bedrijf ook op strengere SSL-certificaateisen en de AGV, die maken dat Luondo ‘haar focus niet langer leggen op het door ontwikkelen van het platform en het optimaal bedienen van haar klanten’.

CCV Shop

Klanten die gebruik maken van Luondo hebben tot 1 juli 2020 de tijd om ‘met een paar klikken op de knop’ over te stappen op CCV Shop (voorheen BiedMeer), aanbieder van SaaS-webshoplossingen. ‘Hierdoor komt hun online verkoop niet stil te liggen en kunnen ze blijven werken met een vergelijkbaar platform met meer functionaliteiten.'