Twinkle | Digital Commerce

Britse pakketbussen voor kleine webwinkels

2019-05-21
1000561
  • 1:04

De Britse post- en pakketdienst Royal Mail plant 1.400 pakketbussen in het Verenigd Koninkrijk waarmee kleine webwinkels en aanbieders op platforms pakketjes kunnen sturen naar consumenten.

De dienst deed eerder al een test met deze pakketbussen, die lijken op de huidige brievenbussen maar over een grotere opening beschikken om pakketjes in te plaatsen. Die test werd tussen augustus en november 2018 uitgevoerd met dertig pakketbussen in Northampton en Leicester. Dit blijkt dermate succesvol te zijn geweest dat het bedrijf dit dus landelijk uitrolt.

Ook voor retouren

Het bedrijf stelt vorig jaar 1,3 miljard pakketjes te hebben verstuurd binnen het Verenigd Koninkrijk en merkt een toenemende vraag naar dergelijke pakketpunten op. De pakketbussen worden bijvoorbeeld geplaatst op de hoek van de straat of in winkelcentra in 38 plaatsen. Deze zijn dus bedoeld voor kleine webwinkels en verkopers op online platformen om producten eenvoudig naar klanten te sturen. Die klanten kunnen overigens ook retouren in de bus plaatsen.

In een reactie aan de BBC laat Mark Street, head of campaigns bij Royal Mail, weten dat de dienst vooral bedoeld is om flexibiliteit te bieden aan online aanbieders ‘die in hun vrije tijd een bedrijf runnen en geen vaste openingstijden hebben.’

Vanaf augustus worden de pakketbussen gefaseerd uitgerold.