Twinkle | Digital Commerce

Amsterdam gaat foutgeparkeerde pakketbusjes aanpakken

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:07

Met ingang van september gaat Amsterdam strenger optreden tegen verkeerd geparkeerde pakketbusjes in de stad. In het centrum van de stad gaan handhavers en agenten extra controleren en zullen zij sneller boetes uitdelen.

Gemeentewoordvoerder Krista Verweij waarschuwt in Het Parool: ‘We zullen niet snel meer een oogje toeknijpen door de chauffeur te manen binnen vijf minuten weg te zijn.’ Het offensief begint in de Negen Straatjes, Elandsgracht en Spuistraat.

Ergernis
Foutgeparkeerde busjes staat in de top 3 van de grootste ergernissen, blijkt uit onderzoek van de gemeente Amsterdam. Vooral in het centrum is de ergernis groot. Het aantal klachten nam in de binnenstad toe met 11 procent tot 1789 klachten.

Kleinere busjes
Elke dag rijden gemiddeld meer dan 30.000 busjes de stad in. En dat aantal zal alleen maar toenemen, zegt Walther Ploos van Amstel, lector stadslogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Hoewel de transportsector experimenteert met elektrisch vervoer in kleinere wagens, in grote steden fietsen en boten inzet voor bezorging en ook experimenteert met  centrale afgiftepunten, zoals in De Pijp, denkt Ploos van Amstel dat hierdoor het probleem niet zal verdwijnen. Zijn advies: ‘Laat de sector vooral werken aan kleinere busjes, dat maakt de gewenning een stuk makkelijker.’

Lees ook:
‘Nederlandse pakketmarkt niet gevarieerd genoeg’ (3-12-2015)