Twinkle | Digital Commerce

Game Mania sluit winkels door webshop

2019-05-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Gamingwinkel Game Mania opende twee jaar geleden voor het eerst een webwinkel. Inmiddels groeit de webshop dermate hard dat het bedrijf verwacht meer winkels te moeten sluiten.

Het gaat om een vermindering van 10 procent aan winkels per jaar, meldt ceo Kris Lenaerts tegen RetailTrends. Het bedrijf heeft nog zo’n 75 winkels, verspreid over Nederland en België. Enkele jaren gelden waren dat er nog meer. Zo had Game Mania in 2017 nog 86 verkooppunten.

Formules

De omzet van de webwinkel is na twee jaar inmiddels vergelijkbaar met de opbrengsten van zo'n acht a negen filialen, stelt Lenaerts. Daarom wil de keten meer inzetten op online verkoop, maar ook op andere kanalen. Zo wil Game Mania meer conceptstores openenen en overweegt het een nieuw winkelconcept voor aparte productgroepen, zo klinkt het.

Game Mania was een laatkomer met zijn eigen webwinkel, die lanceerde het bedrijf pas twee jaar geleden. Eerder bood het bedrijf al wel een click-and-collect functie aan, maar een eigen platform was er nog niet.