Twinkle | Digital Commerce

Mollie maakt Apple Pay beschikbaar voor webwinkels

2019-05-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Zodra Apple Pay naar Nederland komt, kunnen webwinkels die gebruikmaken van de betaaldienst van Mollie dit aan hun klanten gaan aanbieden.

Mollie gaat Apple Pay namelijk ondersteunen, zodra dit in Nederland beschikbaar is. Dat maakt het bedrijf op zijn site bekend.

In 35 landen wereldwijd biedt Mollie die ondersteuning al aan, en straks dus ook in Nederland. Apple Pay is echter nog niet beschikbaar in ons land. Maar daar komt binnenkort verandering in. ING kondigde begin deze maand aan de betaaldienst te gaan lanceren, waardoor consumenten met een iPhone, iPad en Apple Watch met de betaaldienst van de Amerikaanse techgigant kunnen betalen.

Geen extra kosten

Volgens Mollie hoeven aangesloten webwinkeliers niet extra te betalen om Apple Pay aan te bieden in hun webshop. ‘Je betaalt alleen de reguliere kosten voor creditcard als betaalmethode. Ons systeem detecteert automatisch of je klant betaalt vanaf een Apple device’, valt te lezen op de site.

Om met Apple Pay te betalen moeten consumenten, naast een geschikt device, beschikken over een rekening van een bank die de dienst ondersteunt. In Nederland is dat dus vooralsnog alleen ING. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld betalen bij een mobiele betaalterminal. Wie over een iPhone X beschikt, betaalt middels gezichtsherkenning.