Twinkle | Digital Commerce

Ook online meer groente en fruit plastic-loos bij AH

2019-05-06
1000562
  • 0:56

Waar Albert Heijn in de winkels steeds meer groente- en fruitproducten zonder plastics in het schap legt, wordt ook het online assortiment niet uit het oog verloren.

De super stelt zowel in de winkel als online na een geslaagde test dit jaar meer groente en fruit zonder plastic verpakkingen aan te gaan bieden. In eerste instantie gaat dit om bananen (die voorheen per vijf in plastic werden verpakt), zoete rode puntpaprika’s, alle soorten paprika’s en bospeen. Een woordvoerder stelt desgevraagd dat het op dit moment nog niet duidelijk is of er nog meer groente- en fruitproducten online en in het fysieke schap zonder plastic veprakking worden verkocht. ‘Dat zijn we nu aan het testen.’

Test uitgebreid

Volgens het bedrijf wordt de huidige test in het hoofdkantoor in Zaandam verlengd om onder meer ook onderzoek te gaan doen naar alternatieve verpakkingen. Daarvoor is de super in gesprek met leveranciers en telers. ‘We kunnen nu nog niet zeggen welk deel van het assortiment wordt aangepast’, aldus de zegsvrouw.