Twinkle | Digital Commerce

Videochat nieuwe omnichannel-troef Saturn

2019-04-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Online shoppers die bij elektronicaverkoper Saturn informatie willen inwinnen bij medewerkers over bijvoorbeeld een nieuwe televisie, hoeven daarvoor niet meer naar een winkel te gaan.

De Duitse winkelketen laat zijn winkelmedewerkers, behalve face-to-face, ook middels een videoverbinding communiceren met klanten. Dat doet het bedrijf op proefbasis in enkele geselecteerde winkels. Consumenten kunnen hierbij verschillende vragen over producten stellen, voordat ze overgaan op een aankoop. En ook dat kan direct door de medewerker geregeld worden, stelt het bedrijf. Zij kunnen direct een online bestelling plaatsen voor de klant.

Afstand verkleinen

Daarmee wil Saturn de afstand tussen zijn fysieke en online kanalen verkleinen, zo klinkt het. Volgens Saturn is het de eerste Duitse retailer die deze stap neemt. ´We breiden onze omnichannel- en servicestrategie verder uit en openen nieuwe mogelijkheden voor online commerce’, aldus Markus Heuser, de managing director van Saturn online.

Op de webshop van Saturn krijgen klanten via een button de mogelijkheid om een medewerker via video te spreken, mits deze beschikbaar is. Dit geldt voor de reguliere openingstijden van de desbetreffende winkels. Om de dienst mogelijk te maken, sloot Saturn een partnerschap met elektronicamerk HP.