Twinkle | Digital Commerce

Mollie ondersteunt geen Bitcoin meer

2019-04-08
1000562
  • 0:49

Sinds vijf jaar ondersteunde Mollie betalingen met de cryptovaluta Bitcoin. De betaalprovider stopt daar vanaf volgende maand mee. Volgens het bedrijf is het een kosten-batenkwestie.

Dat vertelt Remco Boer, directeur van Mollie, aan Tweakers. Volgens hem wordt er nog niet veel met Bitcoin betaald en kennen consumenten de valuta meer als investeringsmiddel dan als daadwerkelijk betaalmiddel.

Webwinkels die bij Mollie aangesloten zijn en Bitcoin willen aanvaarden hebben daar geen eigen speciale cryptowallet voor nodig. De betaalprovider zet die cryptobetalingen zelf om in euro’s.

Zevenduizend webwinkels

Dat Mollie nu stopt met de acceptatie van Bitcoin is wellicht opvallend te noemen. Aangezien vorig jaar nog duidelijk werd dat het aantal webwinkels dat cryptovaluta accepteert in een jaar tijd met bijna zeven keer is toegenomen tot ongeveer 7.000. En ook in het buitenland worden cryptobetalingen door webwinkels steeds vaker aanvaard. Zo besloot de Zwitserse e-commercereus Digitec Galaxus onlangs nog om cryptovaluta te accepteren.