Twinkle | Digital Commerce

Majestic Wine overweegt sluiting alle winkels

2019-04-25
34141920
  • [nieuws]
  • 1:07

Achterblijvende omzetresultaten brengen Majestic Wine tot een fundamentele afweging: gaan alle winkels dicht om alleen online verder te gaan?

Majestic Wine is de grootste gespecialiseerde wijnverkoper in het Verenigd Koninkrijk, met een retailomzet van circa driehonderd miljoen euro per jaar. Vier jaar geleden nam het bedrijf Naked Wines over, a customer funded wine business. Als onderdeel van de deal werd Rowan Gormley, oprichter van Naked Wines, de nieuwe ceo van Majestic Wine.

Bekend was al dat Gormley (foto) de onderneming voort wil zetten onder de naam van zijn geesteskind Naked Wines, met een focus op online en op internationale expansie. Dat zou gepaard gaan met winkelsluitingen.

Omzetgroei

Volgens de Britse kwaliteitskrant The Guardian verkent investeringsbank Rothschild & Co nu opties om alle vestigingen van de hand te doen en alleen online verder te gaan. De winkels van Majestic Wine tekenen weliswaar nog voor ruim de helft van de concernomzet, maar de omzetgroei blijft ver achter bij die van andere bedrijfsonderdelen. Naked Wines timmert bijvoorbeeld ook internationaal aan de weg, in onder andere de VS en Australië.

Volgens The Guardian wordt het toekomstbesluit over Majestic Wine’s winkels kenbaar gemaakt op 13 juni, bij de publicatie van de jaarcijfers.