Twinkle | Digital Commerce

Alternate Nederland trekt in bij Zeeuws dc

2019-04-30
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Online elektronicaverkoper Alternate sluit zijn showroom in Ridderkerk en verhuist het hoofdkantoor in Nederland naar zijn distributiecentrum in Tholen.

De webwinkel stelt dat het bij zijn huidige locatie niet meer kan voorzien in ‘het vergroten en stroomlijnen van het productaanbod’.

Afspiegeling aanbod

Het sluiten van de fysieke showroom heeft gevolgen voor sommige personeelsleden. Zo richt de klantenservice zich nu volledig op online, stelt managing director Nico Bommeljé. ‘De showroom in Ridderkerk is oorspronkelijk bedoeld om bezoekers een impressie te geven van ons totale assortiment. Door het continu verbreden en het toevoegen van nieuwe assortimenten is al langer gebleken dat we in onze showroom het aanbond niet meer kunnen afspiegelen.’ Alle activiteiten voor logistiek en service worden daarom gecentraliseerd in Tholen, zo klinkt het.

Het dc van Alternate in Tholen werd dus in 2016 gerealiseerd, op een grondgebied van 17 duizend vierkante meter. Die locatie werd speciaal ingericht om te voldoen aan ‘de logistieke eisen die de steeds flexibeler wordende markt stelt, zoals levering op dezelfde dag’. Alternate was één van de eersten die van start ging met same day delivery van PostNL.