Twinkle | Digital Commerce

Alternate bouwt nieuw dc in Tholen

2017-05-27
180101
  • 1:04

Alternate bouwt vanaf mei aan een nieuw distributiecentrum voor zijn eigen producten en artikelen van partners in Tholen. Het magazijn komt op een 17 duizend vierkante meter grondgebied te staan en wordt ingericht met witgoed en huishoudelektronica.

Alternate, dat een Duitse moeder heeft, is sinds 1998 in Nederland gevestigd. Via eigen dc´s in Ridderkerk (foto: kantoor) en het Belgische Aartselaar levert het bedrijf nu aan consumenten en webwinkelpartners in eigen land en bij onze zuiderburen. Het nieuwe magazijn is een uitbreiding op deze locaties.

Flexibeler voor de toekomst
Het dc in Tholen komt vlakbij de nieuwe A4 te staan en moet eind van het jaar plek bieden aan ´enkele tientallen medewerkers´. Alternate heeft alvast een optie genomen op nog eens 5 hectare grond voor expansie van zijn nieuwe magazijn. De locatie is speciaal ingericht voor ´de logistieke eisen die de steeds flexibeler wordende markt stelt, zoals levering op dezelfde dag´.

Same day delivery
Alternate is één van de eerste webwinkels die same day delivery (feitelijk same evening delivery) van PostNL aanbiedt. Andere partners in deze in november gestartte pilot zijn Oldenhof, CameraNU, EDC Internet, Scheer & Foppen, Fonq.nl, Belsimpel.nl en Wijnvoordeel.