Twinkle | Digital Commerce

Oprichter Pakkie: ‘Marktplaats dreigt met rechtszaak’

2019-03-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Pakkie, een betaalverzoek- en bezorgdienst voor tweedehands artikelen, stelt dat Marktplaats de start-up voor de rechter wilt slepen.

Dat schrijft oprichter Boris Schellekens op Medium. Schellekens loopt op de website leeg over de kwestie. Volgens hem was Pakkie in gesprek met Marktplaats voor een integratie van de start-up, maar werd Marktplaats deze week teruggefloten door eBay. En wordt nu dus zelfs gedreigd met een rechtszaak.

Volgens Schellekens loopt het al langer stroef tussen Marktplaats en Pakkie. Zo werden sinds september vorig jaar de betaallinks van de start-up in de chat van Marktplaats aangepast. ‘Sinds deze week wordt het woord Pakkie, met terugkerend kracht, uit de advertentieteksten van Marktplaatsgebruikers gehaald’, schrijft de oprichter. Dat terwijl volgens hem veel consumenten op Marktplaats gebruikmaken van de dienst van Pakkie.

De start-up stelt nog steeds samen te willen werken met Marktplaats, en beraadt zich op verder te nemen stappen.

Kopersfraude voorkomen

Pakkie is een mobiele applicatie en beschermt koper en verkoper door te werken met een derdenrekening en ontvangstbewijs. Vooral die laatste moet voorkomen dat er kopersfraude wordt gepleegd. Pakkie werd opgericht door Boris Schellekens, Pepijn Mulders en Jaap Breeuwer.