Twinkle | Digital Commerce

JD.com verkoopt nu ook via Google Express

2019-03-05
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

De Chinese e-tailer JD.com heeft een webshop gelanceerd op Google’s online verkoopdienst Google Express. Het is onderdeel van de samenwerking tussen Google en JD.com.

Google kocht zich vorig jaar voor omgerekend 475 miljoen euro in bij de Chinese e-tailer. Met als doel zijn activiteit in Azië uit te breiden. Daarmee bezit Google echter nog geen één procent van de aandelen van JD.com. Andersom was destijds afgesproken dat JD.com via Google Shopping producten aan Amerikanen gaat verkopen.

In dat kader verkoopt JD.com dus nu producten via het eigen merk Joybuy. Hierop wordt een assortiment aan consumentenelektronica aangeboden zoals smartphone accessoires en keukenapparatuur. Een woordvoerder van de Chinese e-commercereus meldt aan Reuters dat het vooralsnog om een test gaat.

Concurrentie aangaan

JD.com beschikt al over een warenhuis in de Amerikaanse stad Los Angeles. Consumenten konden daar alleen nog niet rechtstreeks via JD.com producten aanschaffen. Een deal met Google verandert die zaak. Google zelf wil in Azië de concurrentie aangaan met Amazon. ‘Door de toevoerketen en logistieke expertise van JD.com en onze technologische sterke punten toe te passen, gaan we nieuwe manieren ontdekken waarop retailers hun consumenten beter kunnen bedienen’, verklaarde het bedrijf eerder.