Twinkle | Digital Commerce

'Coolblue kijkt naar verschillende Belgische steden voor fysieke winkels'

2019-03-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Coolblue wil dit jaar nog vijf winkels openen in Nederland en Belgie en kijkt daarbij naar steden als Gent, Luik en Charleroi.

Dat maakte Jos Groenendijk, Head of Stores bij de nummer 2 van de Twinkle100 gisteren bekend tijdens de Winkellocatiemarkt België in Mechelen, laat Gondola weten. Beginbaas Pieter Zwart gaf bij de presentatie van de jaarcijfers vorig week al aan dat de webshop dit jaar nog vijf winkels wil openen. Die in Tilburg staat al gepland om zijn deuren in maart te openen. Een fysieke vestiging in Brussel is ook al bevestigd.

'Meer vertrouwen met winkel in de buurt'

Coolblue beschikt al over drie winkels in België, in Antwerpen, Zaventem en Lochristi. Die laatste ligt al nabij Gent maar volgens Groenendijk bereikt de elektronicawinkel daar een ander soort publiek dan in de binnenstad. Ook de online aankopen nemen toe nadat Coolblue een fysieke winkel opent, stelt Groenendijk: ‘Dat heeft wellicht te maken met het feit dat consumenten meer vertrouwen hebben om iets te kopen als ze weten dat er een fysieke winkel in de buurt is.’