Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn uitgeroepen tot Beslist.nl Beste Winkel 2019

2019-03-28
1280720
  • [nieuws]
  • 1:19

Albert Heijn mag zich de beste winkel van Nederland noemen. Het bedrijf won de prijs tijdens het Shopping Awards Gala in Huis ter Duin.

‘Beslist.nl Beste Winkel 2019’, staat er op de meest prestigieuze Shopping Award die vanavond werd uitgereikt. De voorzitters van de verschillende vakjury’s wezen Albert Heijn, ook al zegevierend in de categorie DHL FMCG & Personal Care, aan als eindwinnaar.

Het keurkorps, dat publieksbeoordelingen meenam in de besluitvorming, motiveert: ‘Albert Heijn is zich op alle fronten digitaal aan het ontwikkelen, met de voet op het gaspedaal en lef om te experimenteren. Dankzij het innovatie-framework kunnen snel prototypes in de markt worden gezet, waarbij het oplossen van klantproblemen centraal is komen te staan: "Retail as a Service". Het supermarktbedrijf weet content knap door het selectieproces heen te weven en onderscheidt zich onder meer van de concurrentie op personalisatie; vanuit data worden klanten individueel benaderd, onder andere met persoonlijke aanbiedingen online én in de winkel. De omnichannel-kwaliteit is bewezen hoog, hetzelfde geldt voor de gemeten NPS. Albert Heijn kan zich digitaal meten met grote internationale branchegenoten en is de overtuigende winnaar van deze prestigieuze Shopping Award.’

De jury van de Shopping Awards merkt in zijn algemeenheid op dat de kwalitatieve afstand tussen de best scorende bedrijven in categorieën en de concurrentie toeneemt. 'Data lijkt de sleutel te zijn voor succes in digital commerce en de vraag is gerechtvaardigd of en hoe volgende partijen nog inhaalslagen kunnen maken.’Meer over de winnaar, de opvolger van bol.com, lees je binnenkort bij Twinkle.

Zie ook het dossier over de Shopping Awards 2019.