Twinkle | Digital Commerce

Designmeubels voor je huisdier

2019-02-13
980550
  • [interview]
  • 1:28

Marcus Steinmann is mede-eigenaar van The Pet Empire, de webshop met als ondertitel ‘design & lifestyle voor honden en katten’.

‘Ik heb veel ervaring in dagdeal- en aanbiedingenshops. Het leek me leuk om een nieuwe webshop te openen met een productgroep die de mogelijkheid biedt om een community te genereren’, vertelt Steinmann, die de webwinkel samen met zijn vrouw Chen Steinman runt.

The Pet Empire ging half november live; de community van ‘moderne huisdiereigenaren’ is nog in oprichting. ‘We verkopen een selectie huisdier-interieurproducten en -accessoires van unieke designermerken. Het zijn allemaal bijzondere artikelen, vaak met de hand vervaardigd. We zijn online georiënteerd en mochten we ooit een winkel openen, dan is dat om het online platform te versterken. Daar ligt onze passie’, duidt de eigenaar het verschil aan met andere dierendesignmeubelverkopers. Hij werkt veel samen met merken die exclusief willen zijn: ‘Zij hebben zekerheid van ons hoge serviceniveau en wij de exclusiviteit.’

Momenteel wordt de logistiek en distributie gerealiseerd via dropshipment. ‘Eind 2019 kijken we of we groot genoeg zijn om een eigen voorraad te hebben. Dan kunnen we sneller leveren, hebben we minder verzendkosten en houden we een grotere marge over’, verwacht Steinmann.

De uitdaging van een nichemarkt zit vooral in de grootte van het segment, zegt hij. ‘Daar hebben we een oplossing voor bedacht: we bieden heel goede content. Dit zorgt voor meer conversie en de juiste SEO-teksten zorgen voor hogere ranking. Zodra de Nederlandse content goed op orde is gaan we vertalen en starten we campagnes in het buitenland.’ Daarnaast is Steinmann begonnen met een affiliate campagne en onderzoekt hij de mogelijkheden van social media. Grootste uitdaging tot nu toe is het genereren van een sterke ranking in Google.