Twinkle | Digital Commerce

Tilburg dreigt met intrekken vergunning Fietsenwinkel.nl

2018-08-23
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Fietsenwinkel.nl heeft het aan de stok met de gemeente Tilburg, die de omgevingsvergunning voor de vestiging aan de Bosscheweg dreigt in te trekken na klachten van concurrenten.

Die hebben betrekking op de grootte van de fietsenzaak: 640 vierkante meter. Die afmeting ligt namelijk onder het gestelde minimum van 1.000 vierkante meter. Een tiental Tilburgse fietsenwinkels beklaagden zich daarover bij de gemeente, meldt het Brabants Dagblad. Fietsenwinkel.nl is een juridische procedure gestart bij de Raad van State om zijn vergunning te kunnen behouden.

Ingrijpen in branchering

De advocaat van de nummer 36 van de Twinkle100 bepleit dat een zaak van 1.000 vierkante meter te groot is voor het exploiteren van een fietsenwinkel, waarmee de gemeentelijke eis tot het verboden 'ingrijpen in branchering' leidt. De vorige eigenaar van het pand was een keukenverkoper, wiens zaak de 1.000 vierkante meter ook niet haalde; dat bleek echter geen probleem voor de gemeente.

Stella

Onlangs bleek dat Fietsenwinkel.nl ook verwikkeld is in een juridische strijd met fietsfabrikant Stella; de e-tailer zou volgens Stella misbruik hebben gemaakt van zijn merkbekendheid om zo klanten te lokken naar het eigen merk Brinckers. Over die kwestie wordt eind deze maand besloten in een kort geding.