Twinkle | Digital Commerce

Amazon: helft leveringen klimaatneutraal in 2030

2019-02-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

De Amerikaanse webreus Amazon wil over elf jaar de helft van zijn orders klimaatneutraal versturen. Dat blijkt uit het nieuw initiatief ‘Shipment Zero’.

De gigant laat dat weten in een blogpost. Amazon stelt dat het doel op de lange termijn is om zijn ‘wereldwijde infrastructuur 100 procent van hernieuwbare energie te voorzien’. Daarvoor heeft het bedrijf verschillende investeringen gedaan. Bijvoorbeeld in elektrische voertuigen, biobrandstof voor de luchtvaart en herbruikbare verpakkingen. Door deze investeringen heeft het bedrijf nu dus een realistisch doel voor ogen: 50 procent van de verstuurde orders klimaatneutraal in 2030.

‘Niet makkelijk’

Amazon geeft aan dit jaar nog met een rapport te komen over zijn uitstoot. Ook om aangesloten handelaren inzichten te geven hoe zij kunnen handelen. ‘Het zal niet makkelijk zijn om dit doel te bereiken, maar het is de moeite waard om gefocust en koppig te blijven op deze visie’, aldus het bedrijf.

Dave Clark, senior vice president worldwide operations bij Amazon, stelt in het bericht dat op dit moment tweehonderd wetenschappers, ingenieurs en productontwerpers bij Amazon bezig zijn om ‘nieuwe manieren te bedenken om Amazons schaal te gebruiken voor het welzijn van de klanten en de planeet.’