Twinkle | Digital Commerce

About You sluit samenwerking met Disney

2019-02-08
1000562
  • [nieuws]
  • 1:03

De Duitse online fashion retailer About You gaat samenwerken met Disney. Met de samenwerking hoopt Disney een jongere, modebewuste generatie in Duitsland te bereiken.

About You maakt namelijk veel gebruik van influencer marketing, een vlak waar voor Disney nog veel te winnen valt. ´Voor ons was het een logische keuze om met About You samen te werken´, benadrukt Ute Stauss, director Fashion & Home bij Disney. ‘Vooral de expertise in influencer marketing heeft invloed op ons gemaakt.’

Collecties

Volgens beide partijen is het voor het eerst dat Disney een dergelijke samenwerking met een retailer sluit. About You zal de ‘True Original Collection’ van Disney exclusief aanbieden. Daarnaast zijn beide partijen voornemend om meer collecties te ontwikkelen. ‘We zijn erg enthousiast over de toekomstige samenwerking en natuurlijk zijn we vereerd dat een wereldwijd merk als Disney ons heeft benaderd voor de samenwerking’, aldus content director Julian Jansen van de Otto-dochter. De samenwerking duurt vooralsnog twee jaar.

About You behaalde in 2017 een omzet van 280 miljoen euro, een groei van 110 procent. Cijfers over 2018 zijn nog niet bekend. Onder andere Heartland A/S, bekend van modeconcern Bestseller, investeerde vorig jaar 300 miljoen euro in de onderneming, goed voor een aandeel van 29 procent.