Twinkle | Digital Commerce

Christine le Duc opent Belgische webwinkel

2019-01-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:07

Christine le Duc, dat al een tijdje bezig is aan een hernieuwde opmars, heeft de zinnen gezet op België. De erotiekshop start er met een webshop en verkent de mogelijkheden voor fysieke winkels.

Zowel Vlaamse als Waalse klanten kunnen hun bestelling voortaan op het huisadres laten afleveren, meldt het bedrijf. Ook wordt al gesproken over een verdere uitbreiding naar Frankrijk; het .be-domein is alvast tweetalig ingericht.

Stenen winkels

Na een online aftrap volgen op termijn wellicht ook stenen verkooppunten. 'Die fysieke winkels zijn in Nederland onmisbaar in onze strategie', zegt ceo Audrey van Ham. 'Fysiek en online versterken elkaar, zeker ook in België. Mensen komen in Nederland naar de winkel voor advies en doen voor een deel hun aankopen vervolgens online. Die adviserende rol onderscheidt ons van andere spelers in deze branche.'

Overnames

Christine le Duc werd binnen één jaar tijd maar liefst tweemaal overgenomen. Kort voor het faillissement van oorspronkelijk moederbedrijf Beate Uhse ontfermde een Ierse investeerdersgroep zich over het erotiekconcern; in augustus vorig jaar wisselde Christine le Duc wederom van eigenaar en kwam daardoor na vijftien jaar opnieuw in Nederlandse handen.

Lees ook: 'Christine le Duc kijkt weer vooruit na overnames' (05-12-2018)