Twinkle | Digital Commerce

Etos lanceert webshop

2019-01-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

'Welkom op de nieuwe website van Etos!' Staat er sinds kort op de site van de Ahold Delhaize-dochter. De drogist heeft dan eindelijk een webwinkel geopend.

Consumenten kunnen orders vanaf 20 euro gratis afhalen in een Etos-filiaal of laten thuisbezorgen bij een drempelwaarde van 30 euro. Daarnaast kunnen zij middels een loyaliteitsprogramma sparen voor gratis producten. Bestellingen worden van dinsdag tot zaterdag overdag door PostNL geleverd.

Volgens Etos, dat dit jaar zijn 100-jarige jubileum viert, is het grootste deel van het assortiment online te koop. Bestellingen worden binnen twee werkdagen thuisbezorgd. Onder de 30 euro betalen klanten 3,99 bezorgkosten. Retourneren kan binnen dertig dagen. Etos ontwikkelde de webshop met Dept.

Akkoord franchisers

Afgelopen november sloot Etos nog een belangrijke deal met zijn franchisers. Hierdoor lag de weg vrij voor de opening van een webwinkel. Vorig jaar gaf general manager Jan-Derek Groenendaal nog te kennen dat Etos van plan zou zijn om met een eigen online abonnementsdienst te starten voor veel verkochte producten. Eerder was het voor consumenten alleen nog mogelijk om informatie over producten te vinden. Bestellen kon nog niet.

Lees ook: 'Akkoord franchisers maakt weg vrij voor Etos-webshop' (19 november 2018)