Twinkle | Digital Commerce

Colruyt gaat thuisbezorgen

2018-09-28
1000562
  • 1:05

De Belgische supermarkt Colruyt gaat vanaf komend jaar boodschappen thuis leveren. In eerste instantie is dat alleen mogelijk in Antwerpen, Gent en Brussel.

Dat meldt Guy Elewaut, directeur marketing bij de retailer, in een interview met De Standaard. Het betreft een proef waarbij vooral wordt ingezet op duurzaamheid. ‘De perceptie dat we tegen huis-aan-huis leveren zijn, is totaal fout. Alleen willen we dit op een duurzame manier doen’, stelt Elewaut. Met het thuisbezorgen concurreert Colruyt met Delhaize en Carrefour, die een dergelijke dienst al aanbieden.

Duurzaam

Het grote verschil met deze partijen is dat Colruyt dus alleen boodschappen – middels zijn webshop Collect & Go – in grote Belgische steden bezorgt. De reden hiervan is de duurzame strategie van het bedrijf. Bezorging in heel België is op dit moment in strijd met die strategie. Mogelijk wordt de proef later uitgebreid met de steden Namen en Luik. Dit is afhankelijk van de vraag.

Apporto

Colruyt lanceerde eerder dit jaar de applicatie Apporto. Hiermee wil het bedrijf dat meer mensen boodschappen voor elkaar gaan doen. Vrijwillige shoppers kunnen zich aanbieden om de boodschappentassen voor anderen te sjouwen. ‘In een tijd waarin vereenzaming toeneemt en mensen meer op zichzelf terug lijken te plooien, willen wij als retailers juist zorgen voor meer verbinding’, verklaarde ceo Frans Colruyt eerder.