Twinkle | Digital Commerce

De nieuwe features van Magento 2.3

2018-11-29
1000562
  • 1:36

Magento heeft gisteren zijn langverwachte update Magento 2.3.0 gelanceerd. De update kent enkele nieuwe features, waarmee webwinkeliers hun platform kunnen verrijken.

Dat meldt de software-aanbieder in een blogpost. Zo beschikken webwinkeliers die gebruikmaken van de nieuwste update over een Multi-Source Inventory (foto). Hiermee kan men efficiënter voorraden beheren op meerdere fysieke locaties vanuit de Magento-beheerder. Dit houdt onder meer in dat producten en voorraden aan elke beschikbare fulfilmentpartner kunnen worden toegewezen en geïnventariseerd.

PWA Studio

Ook zullen er langzaam meer features beschikbaar worden voor de ‘PWA Studio’. Waarmee Magento, dat door veel Twinkle100-spelers wordt gebruikt, inspeelt op de opkomende Progressive Web Apps. Volgens Magento biedt PWA Studio, dat beschikbaar is in Magento Open Source, aangesloten webshops de mogelijkheid om snel en goedkoop ‘app-achtige mobiele handel’ te leveren die geïntegreerd en betrouwbaar is.

Page Builder

Op het gebied van webshop-inhoud zijn er ook enkele wijzigingen. Met Page Builder (foto) voor Magento Commerce lanceert Magento een nieuwe drag-and-drop interface. Hiermee moet het eenvoudiger worden om direct nieuwe pagina’s te maken en producten te verrijken. Page Builder is alleen nog beschikbaar in het Early Adaptor Program. Bij de volgende update 2.3.1 wordt de dienst beschikbaar voor iedereen.

Integratie Google

Eerder dit jaar, tijdens Magento Live in Barcelona, gaf de software-aanbieder al aan dat het voor verkopers straks eenvoudiger wordt om producten op Amazon aan te bieden. Ook komt er een integratie met Google, waarmee de informatie uit het Google Merchant Center in de software van Magento wordt geïntegreerd. De meeste nieuwe features die tijdens dat event werden aangekondigd, worden gefaseerd doorgevoerd, middels kleinere updates.

De komst van Magento 2.3 kondigde zich al langer aan. In september gaf het bedrijf te kennen dat de ondersteuning met Magento 1 vanaf 1 juni 2020 stopt. Dit geldt zowel voor het Commerce- als Open Sourceplatform van de software-aanbieder, die in mei van dit jaar werd overgenomen door Adobe.

Een volledige omschrijving en uitleg van de nieuwste Magento-update is hier te vinden.