Twinkle | Digital Commerce

Online apotheek DocMorris verdriedubbelt productiecapaciteit

2018-11-05
1024512
  • [nieuws]
  • 0:55

Online apotheek DocMorris verdubbelt de omvang van zijn distributiecentrum in het Limburgse Heerlen. Dankzij de opgevoerde capaciteit kunnen van daaruit straks driemaal zoveel medicijnen verstuurd worden: naar verwachting 80.000 orders per maand.

Volgens De Tijd gaat het zelfs om de grootste internetapotheek van West-Europa. Tijdens het eerste halfjaar van 2018 zette DocMorris 291 miljoen euro om: een groei van bijna 39 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het distributiecentrum is vlakbij het drielandenpunt met België en Duitsland gevestigd.

Vastgoed in Nederland

De Belgische vastgoedontwikkelaar Montea, eigenaar van de vestiging, faciliteert de uitbreiding. Montea verkiest Nederland boven België, zoals meer internationale logistieke spelers. 'De arbeidsvoorwaarden zijn er nu eenmaal interessanter en nachtwerk is er flexibeler', aldus ceo Jo De Wolf.

Duitse afzetmarkt

Met name in Duitsland verkoopt DocMorris veel medicijnen. Daar zijn online apotheken flink in trek. Begin vorig jaar dreigde de Duitse minister daar nog een stokje voor te steken, maar dat plan vond geen doorgang.