Twinkle | Digital Commerce

'Amazon biedt online betaaldienst bij fysieke winkels aan'

2018-11-27
1000562
  • 0:47

Amazon’s betaaldienst Amazon Pay wordt primair gebruikt voor online en mobiele betalingen. De Amerikaanse e-tailer zou nu ook bezig zijn om de dienst bij fysieke shops aan te bieden.

Het bedrijf richt zich specifiek op tankstations, restaurants en winkels die niet meteen concurreren met het aanbod van Amazon. Dat meldt de Wall Street Journal.

Amazon Pay werd in 2007 gelanceerd. Op dit moment wordt de dienst vooral gebruikt voor betalingen via Alexa, de slimme speaker van de Amerikaanse gigant, en voor aankopen bij derden. Hoe Amazon de dienst in fysieke winkels beschikbaar wil maken, is nog niet bekend. Maar opties als een mobiele checkout in de winkel of betalen met QR-codes liggen voor de hand. Amazon zelf wil niet reageren op de speculatie.

Alexa

Sinds eind vorig jaar kunnen consumenten via Amazon Pay betalen in Alexa. Het afgelopen jaar is het aantal tools dat transacties via de spraakassistent kan verrichten verbreed, waardoor consumenten via Alexa een breder aanbod kunnen kopen middels Amazon Pay.