Twinkle | Digital Commerce

Refurbisher Swoop overgenomen door reparateur

2018-11-27
1000562
  • 0:52

Verkoper van refurbished Apple-apparatuur Swoop is overgenomen door Fixers, een jong bedrijf dat tablets en smartphones repareert.

De overname geldt alleen voor de reparatiediensten van Swoop. De website en merknaam van Swoop worden niet overgenomen. Mede-oprichter van Fixers Stefan Nuijten stelt tegen website Iphoned dat inmiddels alle toestellen die nog bij Swoop ter reparatie lagen weer bij de rechtmatige eigenaren zijn teruggekeerd.

Probleem

Een deel van de medewerkers van Swoop zou met de overname zijn baan kunnen behouden. Het gaat hierbij om reparatiemedewerkers. Doordat Swoop als rechtspersoon niet is overgenomen, kunnen klanten van Swoop naar alle waarschijnlijkheid hun Apple-apparatuur met garantie niet bij Fixers kwijt als zich een probleem voordoet.

Of Fixers in de toekomst ook Apple-apparatuur gaat verkopen, is nog niet bekend. Het bedrijf Fixers bestaat nog geen jaar en repareert smartphones vanuit busjes. Eerder nam het bedrijf al een andere reparateur over: PCService.

Swoop ging eind oktober failliet. Dit jaar werd het bedrijf nog uitgeroepen tot snelst groeiende webwinkel van Nederland in de Lightspeed Ecommerce50.