Twinkle | Digital Commerce

Alexa maakt kennis met Amazon Pay

2017-12-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:59

Amazon leert spraakassistent Alexa om betaalopdrachten via Amazon Pay te accepteren. De optie komt beschikbaar voor aankopen in de Alexa Skill Store in de Verenigde Staten.

Dat maakte de e-tailreus bekend op een congres in Las Vegas. De eerste betalingen met Amazon Pay via de spraakassistent kunnen straks plaatsvinden aan donatiefondsen, restaurants en aanbieders van tickets voor events. Ook bij een aantal Amerikaanse digitale contentverkopers kunnen consumenten binnenkort betalen met Amazon Pay via Alexa. In 2018 verbreedt Amazon het aantal tools dat transacties via de spraakassistent kan verrichten.

Stemmen en talen

Een belangrijke vaardigheid die Alexa sinds dit jaar in bezit heeft, komt daarbij van pas: het onderscheiden van verschillende stemmen. De spraakassistent spreekt inmiddels Amerikaans-Engels, Brits-Engels en Duits; vanaf volgend jaar komt het systeem ook beschikbaar in Australië en Nieuw-Zeeland.

Alexa voor bedrijven

Amazon kondigde op het congres van gisteren ook ander nieuws omtrent Alexa aan: er komt een variant van de spraakcomputer voor bedrijven. Daarmee kunnen medewerkers bijvoorbeeld vergaderingen met elkaar inplannen, apparatuur uit- of aanzetten of zakelijke vragen stellen.