Twinkle | Digital Commerce

Groeitempo Zooplus zwakt af

2018-10-18
1000562
  • 1:01

De Duitse webshop voor huisdierenbenodigdheden Zooplus verwacht voor dit fiscale jaar een omzetstijging tussen de 21 en 23 procent. Het afgelopen kwartaal bleef de groei echter steken op 19 procent.

De omzet in dat kwartaal komt uit op 331 miljoen euro, dit was vorig jaar 278 miljoen. Over negen maanden gezien bedraagt de groei 23 procent. In het lopende fiscale jaar behaalde de webwinkel tot nu toe een omzet van 974 miljoen, 179 miljoen euro meer dan dezelfde periode vorig jaar.

Klantenwerving

Bij Zooplus stond het vorige jaar vooral in het teken van investeren om meer klanten te werven. Als gevolg daarvan meldt het bedrijf nu dat in de afgelopen negen maanden 8 procent meer consumenten naar de webshops van de huisdierenspecialist zijn gegaan. Dat is minder dan vorig jaar, stelt Zooplus.

Winstverwachting

Door de investeringen in klantenwerving maar ook de logistieke divisie stond Zooplus na zes maanden in 2018 5 miljoen euro in de min. Vorig jaar stelde het bedrijf ook al zijn winstverwachting naar beneden bij. Over winst worden nu geen uitspraken gedaan. Over een kleine maand presenteert Zooplus meer cijfers over de eerste drie kwartalen van dit jaar.